Izrada stiropor fasade (timelapse)

15. veljače 2023.

Izrada fasade u timelapse videu:

Faze izrade u foto-kolažu:

Nakon roh bau izgradnje ove obiteljske kuće bilo je vrijeme za izoliranje objekta. U dogovoru s investitorom radi se neventilirajuća kontaktna fasada (ETICS) s izolacijskim pločama od ekspandiranog polistirena (EPS). Debljina ploča na ovom objektu je bila 10 cm.

Sve započinje izradom sokla od ekstrudiranog polistirena (XPS) te postavljanjem početnih letvi, obradom špaleta, bridova te kutni profil.

Radovi napreduju prema planu i već je gotovo pola objekta obučeno u EPS-F 10cm. Krovni vijenci, terasa, stupovi i grede se oblažu EPSom u 2 ili 5 cm ovisno o plohi.

Nakon što se objekt u potpunosti oblaže stiroporom, slijedi faza iscrtavanja površina koje se neće bušiti tiplama za fiksiranje (mjesta i zidovi koji u sebi imaju vodoinstalacije, ormarići za podno grijanje i sl.).

Kada se sve iscrta, kreće fasa bušenja, postavljanja tipli te fiksiranja samih ploča na mjesto.

Slijedi brušenje ploča kako bi se izbjegle neravnine prije postavljanja amirajućeg sloja:

Kada je sve spremno kreće postavljanje armirajućeg sloja od građevinskog ljepila i armirajuće mrežice preko stiropor ploča.

Jednom kada je čitava kuća obložena armiranim slojem, a on je dobro osušen, postavljaju se prozorske klupice i sva stolarija na objektu se štiti prije završnog fasadnog sloja.

Nakon što investitor odabere fasadnu boju ona se naručuje kod proizvođača. Po dolasku materijala pristupa se nanošenju završnog dekorativnog sloja fasade. Strukturna završna žbuka mineralna je, vodoodbojna, paropropusna, granulacije 1,5 – 2,0 mm.

Nakon nanošenja završnog sloja po završetku radova skidaju se zaštite s prozora, a prozorske klupice se obrađuju silikonskim kitom. Nakon završetka ostatka sitnih radova, skida se skela te ostaje nova predivna fasada!

Zahvaljujemo investitoru na povjerenju!

Za sve upite slobodno nas kontaktirajte na broj mobitela: 098/514-509 ili putem e-maila: info@gklonjak.com

Vidimo se na terenu!

>> GK Lonjak Facebook <<

Foto/video: www.srdjanhulak.com